BEN BÜYÜRKEN



Merhaba benim adım Tuğçe Ateşok.2002 yılında Adana'da doğdum.İlköğretim 2 sınıf öğrencisiyim.Bu blog sayfasını annemin yardımıyla açtım.Kendi yaptığım şeyleri,büyürken yaşadığım,öğrendiğim,kızdığım şeyleri sizlerle paylaşmak istedim.Bütün bunları yaşarken sizlerinde bana destek olup yardım edeceğinizden eminim.Hobilerim ahşap boyama yapmak,seramik boyama yapmak,kitap okumak,müzik dinlemek,dans etmek.Hayvanları çok severim.Özellikle kedileri,köpekleri.Sizlerde ben büyürken çocukların dünyasına bir kez daha girip çocukluğunuzu hatırlayacaksınız belkide....BEN BÜYÜRKEN HEP BERABER BÜYÜYECEĞİZ

14 Temmuz 2010 Çarşamba

ANNEANNEME GİTTİM


ERİK AĞACI

Bendeniz tuhaf yüz ifademle kiraz verirken

Emine(dayımın kızı) ile bahçeye giderken

Elimdeki ne diye merak ederseniz: fındık.
Burda fındık ağacı bile var.

Armutları gördünüzmü?




Bunlarda kızılcık ağacıymış.Ben kızılcık ne bilmiyorum hiç görmedim.Annem zamanı gelince pazarda olursa alacakmış.

Ağacın üstü elma dolu.O incecik sap o elmaları nasıl taşıyor acaba?Burda elmalar daha küçük,zamanı gelmemiş.Büyüyüp kırmızı olunca toplıcaklarmış.Ama ben o zaman okulda olacam.


Emineyle elma ağacına çıktık.Ben ilk defa ağaca çıktım.Annem korktu düşerim diye ama ben düşmedim.



Yerimde pek rahat

Burası anneannemin orda ki şelale.Annem uzaktan çekti aslında büyük yoksa.Yukardaki göz gibi olan yerlerdende su akarmış önceden ama şimdi akmıyor.Baharda kar eridiğinde daha çok su olurmuş.




Bunlarda ceviz ağacı.Ben cevizlerin ğaçta oldugunu hiç düşünmemiştim.Onlarda daha yeni oluyormuş.Daha yeşilmiş.Bu yeşil kabuklar kuruyup dökülecekmiş sonra biz içini yiyecekmişiz.anneannem her sene bize gelirken bir sürü ceviz getirir.Annemde onları kırar ve bize yedirir.


Kaysı ağacı
Biz ordayken kaysılar yeni oluyordu.Ağaca çıkıp koparıp yemek ne güzel çok hoşuma gitti.


Kirazlarıda hep ağaçtan koparıp yedim.Ama kirazlar bitmişti biz gittiğimizde ağaçların üzerinde az kalmıştı.


Burda da kiraz toplarken

Anneannemin orda çok eğlendim.Ağaçlardan meyva yemek çok hoşuma gitti.Bu kadar ağacı bir arada gördüğüm için çok şanslıyım.Benim gibi olan şehirde yetişen çocuklar bu kadar meyve ağacı görmemiştir.
Anneannemin ordaki şelalenin adı DEREBAĞ ŞELALESİ çok güzeldi.Şelalenin sesi kulağıma çok güzel geliyordu.
Anneannemin evinin yanında inekler vardı.Ben merak ettim Emineyle yanlarına girdim ama orda tahtakurusu varmış beni hep yediler.Her yerim kızardı ilaç alıp sürdük.Bolca inek sütü içtim, yogutdunu yedim.Hergün  köy yumurtası yedim.
Tatilim çok güzel geçti.Çok mutlu oldum.

2 yorum:

Banuca dedi ki...

Ne mutlu sana, meyvaları tanımış, dalından yemeye fırsat bulmuşsun. Doğa ne güzel değilmi, insana herşeyi taze taze ve zamanında veriyor, böyle bir yerde devamlı yaşamak istermiydin?
İnekleride görmüşsün, süt sağmayıda öğrendinmi yoksa, hani tavukların resmi yokmu?
Gerçekten çok güzel bir tatil geçirmişsin. Şehir hayatıyla köy hayatını karşılaştıran bir yazı yazmaya ne dersin?

Adsız dedi ki...

banuca çocuğa ödev mi veriosun ne kadar klişe sıkıcı bi ödev.bi an test kitaplarındaki soruları hatırladım...bir yazı yazmaya ne derin? ıykkk